reka

Rekreativno-turistično-kulturna prireditev dveh občin
Sobota, 11. junij 2016, z začetkom od 7.30 do 9.30 ure

Občini Domžale in Kamnik že leta gradita poti ob reki Kamniški Bistrici, ki ustvarjajo prostor za rekreacijo v obeh občinah in ju povezujejo. Pot pa bomo letos prvič povezali v rekreativno-turistično-kulturnem vzdušju s pohodom ter kar dvema zaključnima prireditvama. V Domžalah se bodo pohodniki sprehodili skozi Slamnikarski sejem, kjer bo tudi prva začetna pohodna točka. V Kamniku pa bodo pohodniki na Glavnem trgu, kjer bo druga začetna točka, uživali v Okusih Kamnika in obiskali tradicionalno srečanje rezbarjev.

Pohod ob reki, ki povezuje bo v soboto 11. junija 2016, udeleženci pa bodo lahko prehodili celotno 14-kilometrsko pot ali pa se odločili za krajšo pot in se prireditvi pridružili na kateri od petih kontrolnih točk na katerih bodo domžalski in kamniški planinci, študentje in predstavniki turističnih društev in kjer boste zbirali spominske žige ter spoznavali lepote življenja ob Kamniški Bistrici.
Posebnost pohoda je, da lahko začnete v eni ali drugi občini ter tako ob prijetni rekreaciji v čudoviti naravi, ki jo ponujata bregova reke Kamniške Bistrice, v enem dopoldnevu obiščete kar dva sejemska dogodka. V obeh občinah bomo ob 11.50 uri na prireditvah tudi javno predstavili pohod in si ob tem podali roke za začetek tovrstnega sodelovanja. Verjamemo, da bo prireditev postala tradicionalna, v kar nas prepričujejo tudi številni pozitivni odzivi tako organizacij, ki so se priključile izvedbi projekta, kot občanov in občank obeh občin. Organizatorja dogodka sta Zavod za šport in rekreacijo Domžale in Zavod za turizem in šport Kamnik.

Start pohoda: Park ob Občini Domžale (Prireditev: Slamnikarski sejem) /
Glavni trg v Kamniku (Prireditev: Okusi Kamnika)
Cilj Pohoda: Glavni trg v Kamniku (Prireditev: Okusi Kamnika) /
Park ob Občini Domžale (Prireditev: Slamnikarski sejem) Dolžina celotne poti: 14 kilometrov
Začetek pohoda: od 7.30 do 9.30 ure
Zaključek pohoda: od 11.30 do 12.30 ure

Vabimo vas torej, da se nam pridružite na prvem pohodu za katerega verjamemo, da bo postal tradicionalen, predvsem pa bo okrepil obstoječe in naredil nove prijateljske vezi med vsemi sosednjimi občinami.

pot povezuje

Število obiskov
Website counter
zelena os
zelena os
zelena os
zelena os
zelena os
Pišite nam na naslov: info@zelena-os.si
Občina Domžale, Ljubljanska 69
1230 Domžale
zelena os
zelena os
© ICRO oktober 2013; Oblikovanje in izvedba:
Profont Tatjana Fugger s.p. Zadja posodobitev marec 2015
zelena os
Pridruži se nam na:
zelena os